Modely CMC 1:18
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Re: Modely CMC 1:18
MERCEDES-BENZ W25A
ADAC Eifelrennen 1934 / Nürburgring / Manfred von Brauchitsch 1st
No.0119/2000
http://s1140.photobucket.com/albums/n56 ... 4QQtppZZ20
ADAC Eifelrennen 1934 / Nürburgring / Manfred von Brauchitsch 1st
No.0119/2000
http://s1140.photobucket.com/albums/n56 ... 4QQtppZZ20
Ty jo, jsou to všechno krasavci! Trošinku je odrazující cena - ikdyž zase je jasný, že za takový skvost se prostě musí dát nějaká ta kačka navíc . Jsou opravdu exkluzivní.
PS Dali: Dobra volba.
AUTO UNION Typ D
Grand Prix de l´Automobile Club de France 1939 / Reims • Georg “Schorsch” Meier 2nd
No. 0909/1500
Grand Prix de l´Automobile Club de France 1939 / Reims • Georg “Schorsch” Meier 2nd
No. 0909/1500
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 17 úno 2013, 10:04, celkem upraveno 1 x.
Trochu se zpožděním,ale přece jen jsem si pořídil černou Californii a uvažuji i o stříbrné.Dali.B píše:Díky BaRTe
Ještě drobný komentář ke Californií :
Velice mě překvapilo pořadové číslo mého modelu 0024/2500. 0025/2500 by sice vypadalo líp, ale pan Borský už měl pro mě odložen poslední kus v černé, zbývala jen jedna modrá, po Californiích se jen zaprášilo. Očekával bych, že takto nízká čísla se neobjeví v ČR a vida, u pana Borského ano. A to jsem už viděl a držel v ruce výrobní prototyp Maserati 300S, který už měl pan Borský přímo od CMC také k dispozici. Nic, co by naznačovalo nějaké nedotaženosti prototypu jsem neobjevil, pouze byl v obyčejné krabici bez potisku a ne v té CMC šedé. Ale zpět k Californii. Po rozbalení krabice a důkladném prohlédnutí všeho, máte pocit 100% dokonalosti, zřejmě nejdetailněji propracovaný model v mé sbírce. Krásná červená kůže, včetně funkčních kapes v bočních výplních dveří. Černý lak naprosto skvostný s hlubokým leskem, bez jediného kazu. Hardtop v úžasně jemné stříbrné metalíze, kde i ten metalický pigment je snad v měřítku. Nárazníky a veškeré mřížky samozřejmě nikoli z pochromovaného plastu, ale kovové, sestavené z jednotlivých dílů. Nádherný plastický vzpínající se koník na masce. Funkční zámek víka zavazadlového prostoru, brilantně zpracovaný motorový prostor i podvozek. O uložení nábojů kol na kuličkových ložiskách není pochyb, zvuk je jiný a kolo se po roztočení točí a točí a točí, jako by neexistovalo tření. A tak na jedinou nedokonalost narazíte až při nasazování hardtopu. S tím jsem musel chvíli bojovat. Potvrzuji, co zde zmiňoval již Sváťa, hardtop ne zcela přesně sedí. Prostorová křivka dosedací plochy hardtopu ne zcela kopíruje prostorovou křivku vlastní karoserie. Naštěstí na dosedací ploše hardtopu je měkčený lem, který se někde zmáčkne moc, jinde vůbec a tím je tato nepřesnost téměř, nikoli však zcela, eliminována. Drobné škvíry místy zůstanou. Naštěstí v mém případě mezi černým lemem hardtopu a černým lakem karoserie se tyto škvíry ztrácejí.
A odpověď na zde již propíranou otázku, zda je tento model drahý? Ano, je, ale je to zároveň relativní. Pokud vezmeme v úvahu, že ve stejné cenové relaci se prodávají např. nic-moc resiny od BBR, pak vlastně drahý není.
Model je samozřejmě nádherný.Černá barva je trochu problém - je na ní vše vidět,včetně drobných nedostatků pod lakem atd.Ale i tak podle mne v černé vypadá nejlépe.Ložiska v kolech bych mohl klidně postrádat.Do teď nebyly potřeba a modelům CMC to nijak neškodilo.Stejně tak je podle mne zbytečný funkční zámek kufru.To "tlačítko" je v zájmu funkčnosti příliš velké,takže působí,jako pěst na oko.
Podle mne se tento jinak špičkový model mohl bez těchto vymožeností obejít a byl by o cca 1000 Kč levnější.
tak konečně ani já jsem neodolal, můj první model CMC
MERCEDES-BENZ SSKL
Großer Preis von Deutschland 1931 / Nürburgring • Rudolf Caracciola 1st
No. 2400/4000
Abych nezapoměl na sekci CMC, přidávám pár detailních foto :
Großer Preis von Deutschland 1931 / Nürburgring • Rudolf Caracciola 1st
No. 2400/4000
Abych nezapoměl na sekci CMC, přidávám pár detailních foto :
2x SSKL Rudolf Caracciola 1931 : Mille Miglia + Nürburgring