Fricoolinek píše: ↑10 pro 2020, 22:07
EDIT: Ale tak když už jsme u toho - jak by se tedy daly osmnáctiny odstupňovat dle značek na a) polohračky b) modely nižší úrovně c) kvalitní modely d) spičková práce.
To je téměř neřešitelná otázka, protože řada výrobců má značně nevyrovnanou kvalitu a svými modely jsou schopni pokrýt klidně třeba tak dvě a půl ze 4 výše uvedených kategorií.
Já se tedy vyjádřím jen k tomu co mě v 1/18 zajímá, na hodnocení nižších kategorií se nějak necítím kvalifikován, tam opravdu nemám takový přehled.
D/ špičková práce - jednoznačně CMC (ovšem jen některé modely) a velmi se blíží k D Almost Real a jinak, a na tom trvám, NIKDO.
C/ kvalitní modely - LCD-model, BM creations, něco od Norevu (tak na spodní hraně C), něco od Minichampsu
Nehodnotím zde plastové a resinové výrobce, protože ti mě nezajímají.
Zvláště u resinů, a teď si nebudu brát servítky, takoví výrobci jako BBR nebo MR a pod., to už je vyložená zlodějna.
Prodávat 3D obrázek za tyto peníze, který sestává z ani ne 100 součástek, vyrobených nejlevnější technologií, kdy je jim líno na klasických autech dokonce i přerušit 2D okenní lištu (na 3D modelu !!!) ve spáře mezi dveřmi. Honosit se nějakou pseudoexkluzivitou danou rádoby limitovanými edicemi... Když už jsme u té relativity, v porovnání s tím je CMC nebo 1/8 DeA ne levné, ale dokonce velmi levné.