Zdravím všetkých
Pomaličky zbieram modely aút východného bloku, hlavne DDR - wartburgy, barkasy, melkusy od IST models (prípadne vyrobené pre Atlas Verlag) Väčšinou si raz za čas kúpim niečo z ebay (z ebay len originály, nie lacnejšie verzie).
Občas sa na ebay objaví model, o ktorý nemám priamo záujem, ale je za výhodnú cenu. Zaujímalo by ma, či sa oplatí kúpiť model z ebay-a a potom sa ho v Česku alebo na Slovensku pokúsiť vymeniť za iný model, ktorý ma zaujíma, prípadne predať. Ide o to, či sa tu nájde dosť záujemcov alebo ľudí, ktorí sa zaoberajú modelmi IST (originálmi), aby sa mi nestalo, že niečo kúpim a nepodarí sa mi to vymeniť alebo predať alebo budem stratový. Kde by som to prípadne mal skúšať? Poznám modelbazar, diecast.cz a bežné inzertné servery.
Dúfam, že ma nebudete odsudzovať - Nesnažím sa na tom zarobiť, len sa snažím získať niektoré modely výhodnejšie (keďže som som študent a nemám stabilné príjmy). Príklad: Kúpil by som nejaký model výhodne na ebay a potom ho vymenil za model podobnej hodnoty v Česku alebo na Slovensku. Ideálne by bolo predať kúpený model s väčším ziskom znova na ebay (aby som si za tie peniaze kúpil model, ktorý chcem), ale vzhľadom na ceny slovenskej pošty pri posielaní do zahraničia sa to neoplatí. Takže prosím o radu niekoho, kto už má isté skúsenosti s podobnými prípadmi. Díky moc.
Neviem, či som sa trafil do správnej sekcie fóra - ak nie, tak sa ospravedlňujem. Nevedel som, kde to dať. Či sem alebo do voľnej diskusie. Ale týka sa to kovových modelov 1/43, tak asi sem.
Prosba o radu - predaj / výmena modelov IST
Re: Prosba o radu - predaj / výmena modelov IST
při nákupu z eBay ti to bude kazit cena poštovného, pokud model bude zajímavý tak ano, ale jinak to bude asi většinou prodělek.
Spíše sehnat podobného sběratele a vzít třeba 2-3 kousky přímo pro někoho, tím zlevníš poštu a modely vyjdou levněji.
Od toho je pak tahle sekce:
http://www.sberatelemodelu.cz/viewforum.php?f=26
Spíše sehnat podobného sběratele a vzít třeba 2-3 kousky přímo pro někoho, tím zlevníš poštu a modely vyjdou levněji.
Od toho je pak tahle sekce:
http://www.sberatelemodelu.cz/viewforum.php?f=26
Sbírka modelů Citroën
Ahoj, já sbírám modely IST. Teda jestli se tomu tak dá říct Zatím jich moc nemám, protože na ty kousky, které mě zajímají teprve čekám, neberu každej model. Zajímavé ceny má přímo výrobce a při odběru dvou a více modelů je doprava zdarma myslím, pokud to nebyla jen chvilková akce. Otázka je, na kolik vyjde clo, neboť to jde z Honkgonku, přes ebay sháním modely jen které nemůžu sehnat tady, zatím to byl třeba Chrysler Simca od IXA (od IST jsem zatím sehnal všechny tady). A vyplatí se prošmejdit české stránky, to co u Foxu nakoupíš za 750,- mají jinde za 580,-, vím i o jedné trafice v jednom městě, kam jezdím na chalupu, kde prodávají IST modely za 499,-. Fakt nevím jak to dělají, asi nemají marže nebo nevím, mluvil jsem vždy jen s prodavačem a ten taky neví kde to šéf bere, prodávají i náklaďáky od Atlasu za 500,-, nevýhoda je, že nemají celý sortiment a ty zajímavé modely jsou rychle pryč protože mají vždy jen jeden. Ale minule tam měli žlutýho Warťase, ale mám kombíka takže sedana asi kupovat nebudu. Teď mi chybí ještě Tatra 613, Dacia a Žigul 2101.
Díky za odpovede
BaRT: Je pravda, že pri nákupe z ebay to často kazí cena poštovného, ale ja hovorím o prípadoch, kedy je tá cena výhodná aj spolu s poštovným. Kúpil som už odtiaľ niekoľko modelov, ktorých cena bola o dosť nižšia ako je bežné a to aj spolu s poštovným. Keď tam máš napr. Trabanta z originál kolekcie IST za cca 15 Eur aj vrátane poštovného, tak to sa oplatí. U nás by som ho za menej ako 25 Eur nezohnal a to je ešte tá lacnejšia verzia. Môj plán bol sem-tam kúpiť nejaký takýto cenovo-výhodný model a potom ho vymeniť na CZ/SK za iný model z kolekcie IST.
Ale díky za radu. Skúsim asi založiť na fóre tému o spoločných nákupoch z ebay-a. Keď by sa našlo viac ľudí, ktorým by sa niečo páčilo u jedného predajcu, tak by sa na tom možno dalo niečo ušetriť. Aj keď náklady by sa zase zvýšili pri následnom rozposielaní po CZ/SK.
miroussm: U vás v Čechách je situácia predsalen lepšia. Ale tu je len niekoľko málo internetových obchodov, plus možno nejaké kamenné obchody v Blave a to je tak všetko. Keď by som chcel nakúpiť niečo z Čiech, zas to kazí prehnané poštovné. V mojom okolí (Martin) neviem o obchode, kde by predávali modely (keď nerátam abrex, ktorý je dostupný skoro všade a bburago, maisto a im podobné). Ak niekto o niečom vie, rád sa nechám poučiť
Mimochodom, o tých výhodných cenách priamo na stránke IST models viem, akurát ma mrzí, že je tam obmedzený výber a s tým poštovným to bývalo aj lepšie. Dlho to mali tak, že poštovné bolo zadarmo aj za jeden model osobitne.
No asi budem musieť viac šetriť alebo počkať, kým si niečo viac zarobím
BaRT: Je pravda, že pri nákupe z ebay to často kazí cena poštovného, ale ja hovorím o prípadoch, kedy je tá cena výhodná aj spolu s poštovným. Kúpil som už odtiaľ niekoľko modelov, ktorých cena bola o dosť nižšia ako je bežné a to aj spolu s poštovným. Keď tam máš napr. Trabanta z originál kolekcie IST za cca 15 Eur aj vrátane poštovného, tak to sa oplatí. U nás by som ho za menej ako 25 Eur nezohnal a to je ešte tá lacnejšia verzia. Môj plán bol sem-tam kúpiť nejaký takýto cenovo-výhodný model a potom ho vymeniť na CZ/SK za iný model z kolekcie IST.
Ale díky za radu. Skúsim asi založiť na fóre tému o spoločných nákupoch z ebay-a. Keď by sa našlo viac ľudí, ktorým by sa niečo páčilo u jedného predajcu, tak by sa na tom možno dalo niečo ušetriť. Aj keď náklady by sa zase zvýšili pri následnom rozposielaní po CZ/SK.
miroussm: U vás v Čechách je situácia predsalen lepšia. Ale tu je len niekoľko málo internetových obchodov, plus možno nejaké kamenné obchody v Blave a to je tak všetko. Keď by som chcel nakúpiť niečo z Čiech, zas to kazí prehnané poštovné. V mojom okolí (Martin) neviem o obchode, kde by predávali modely (keď nerátam abrex, ktorý je dostupný skoro všade a bburago, maisto a im podobné). Ak niekto o niečom vie, rád sa nechám poučiť
Mimochodom, o tých výhodných cenách priamo na stránke IST models viem, akurát ma mrzí, že je tam obmedzený výber a s tým poštovným to bývalo aj lepšie. Dlho to mali tak, že poštovné bolo zadarmo aj za jeden model osobitne.
No asi budem musieť viac šetriť alebo počkať, kým si niečo viac zarobím
Dobrá stránka prodejce modelů na Slovensku http://www.automodely-hracky.sk/ , už jsem od nich kupoval několikrát a vždy OK.
Pokusil jsem se vytvořit stránky na výměnu modelů
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)