Brabham BT44B Minichamps

Odpovědět
marklukes

Brabham BT44B Minichamps

Příspěvek od marklukes »

Dlouho čekám na tento skvost F1 sedmdesátých let - novinka PMA na tento týden - na Modelissimu všera ještě měli, dnes už zmizel Snad přijde i do našich shopů - asi pak nelze váhat, mám obavu, že se poněm zapráší jako před časem po Lotusu 88. Jen bych se chtěl zeptat znalců, jestli model tvarově odpovídá - třeba - zdá se mi zadní křídlo moc vzadu za zadmími koly (zvlášť podle horního pohledu) - ale nejsem si jist, je to jen dojem z obrázků a reálný obrázek Reutemanna z GP Německa v roce 1975 jsem na netu nenašel.
Tak co myslíte?

(nefunkční link odstraněn adminem)

jau

Re: Brabham BT44B Minichamps

Příspěvek od jau »

Vo svojom archive mam par fotiek Reutemanna z GP Nemecka 1975. Ale vsetky fotky su zpredu alebo tak, ze nie je dobre vidiet zadne kridlo, resp. jeho vzdialenost od monopostu. Ale ze si to ty, tak som si pozrel zaznam celeho zavodu, ci tam nenajdem nejaky zaujimavy zaber ;)
Toto je zaber par sekund po tom, co presiel cielom:
Obrázek
Myslim, ze Minichamps urobil to zadne kridlo trocha viac vzadu. Pozeral som aj fotky z inych pretekov a z bocneho pohladu zadne kridlo vzdy zacinalo tam, kde koncili zadne kolesa. Fotku zhora, kde by bol vidiet cely monopost som nenasiel. Iba z takych perspektiv, kde sa to nedalo odhadnut.
Ale treba si pockat na model, fotky mozu trocha skreslovat.
Ja cakam na tento skvost od Exota (len neviem ci sa dockam :( )

marklukes

Příspěvek od marklukes »

Super, díky moc za foto. Je to dobrá pomůcka, mě se naopak zdá, že se možná Minichamps trošku sekl, ale ne o tolik, koik jsem si mysel před tvým fotem. Každopádně chce vidět model, je to 1:43, takže možná drobná odchyka nebude tak dramatická.

shooter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shooter »

http://www.smallcars.cz/zavodni-auta/16 ... -1-43.html

Aerodynamika tohohle auta byla prakticky stejná, jako u BT44 z roku 1974, včetně zadního křídla. A u něj má Minichamps křídlo skutečně o fous víc vzadu, než by mělo být. A dost pochybuju, že by pro BT44B vyráběli kompletně nové formy.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“