Tatra Výrobce modelů MACmodel (Resin)
Re: Nový výrobce modelů MACmodel
Tatra 613 RZP byla oficialní výrobek Tatry. vyrobeno skutečně bylo dle literatury 23 ks, na dochovaných fotografiích je celkem 6 ruzných sanitek a dvě verze hasičů, kolik verzí skutečně jezdilo není jasné,existuje foto sanitky kterou koupil pivovar a propagoval tak první pivní pomoc.s karoserii ing V. Frimla nemá společného nic, snad jen, tatrovácká koncepce vzduchem chlazeného motoru vzadu se ukázala jako velmi neštastná právě pro případné nástavby, motor byl uložen pod podlahou přepravního prostoru což pohodlí pacienta určitě nepřispělo a navíc byl motor těžce přístupný pro udržbu a případné opravy.Tatra nabízela RZP v prospektech , Motokov měl anglickou a tuším německou verzi ale v zahraničí zájem nebyl.Pokud porovnáte počet dochovaných verzí na fotografiich, něco nesedí . ing. Friml vyrobyl dvě , tři, nebo pět ks, a máme šest různých verzí, RZP mělo být vyrobeno 23 a verzí je pouhých sedm či osm. Pokud přidáme , že Tatra propagovala své produkty např. na brněnském veletrhu, mělo by fotografií být určitě víc. pokud nějaké máte, dejte je prosím sem.
Tahle 613 nebude?
(nefunkční link odstraněn adminem)
(nefunkční link odstraněn adminem)
-
T613 SV vypadá dobře, chválím "chromový" nárazníky místo normální stříbrný barvy, to by slušelo i ostatním modelům MAC. Větší zájem by ale asi byl třeba o T87 nebo T700... Každopádně jsou ty tatry chvýlihodný počin, tak jen tak dál:-)
Tak na MAC model se objevil nový model Tatra 601 Monte carlo.
U té T601 MC se mi moc nezdá předek, světla mají moc vystouplé rámečky a také se mi zdají moc velká. Sice jsem to neměřil, ale nějak mi to prostě nesedí (což se někdy při zmenšení stává). Dále přední okno na modelu nemá dělící příčku a jeho horní okraj by neměl být rovný, ale zalomený jako na skutečném autě. Vzhledem k tomu, že byl jen jeden prototyp (který se ale v průběhu času upravoval, původní verze měla zakrytovaná zadní kola a dvoubarevné lakování; model vychází z konečné podoby auta, v jaké se dochovalo dodnes), se asi nedají očekávat další verze modelu.
Zadní část vozu a boky T601 jsou pěkné, ale ta čelní strana je hrozná, světla se mi také zdají velká, chybí mi na nich chromové lemování, které by je oddělilo od přední masky, nyní vypadají jako odlité spolu s karosérii. Prostě se nepodařily. Také šípovitost předního skla chybí. U modelu bych dal klidně i jednou tolik, kdyby model odpovídal skutečnosti a byly na něm použity lepty. Nekoupím si ji.
Já do T601 také nepůjdu, ale třeba to není finální verze a ještě to doladí. T77a se povedla, teď jsou na stránkách MAC i verze T77a, které mají "chromové" nárazníky, části kol a rámečky světel, to model hodně zvedne. T601 má bohužel vše jen v normální stříbrné.
Od MAC se teď delší dobu nic neobjevilo, ale jak jsem koukal na jejich stránky, tak přitlačili ceny. T97 byla dříve za 990 Kč, nyní je za 1 190 Kč. T77a byla taky za 990, teď je za 1 390 Kč. Některé T77a jsou ale dotaženější, mají plechové SPZ a místo normální stříbrné na nárazníky a rámečky reflektorů používají "chromovou", což model dost zvedne.
Na stránkách MAC je nový model - T613-3 RZP, cena 1790 Kč, tedy o 200 Kč více než T 613 SV.