IXO Museum

Odpovědět
marklukes

Re: IXO Museum

Příspěvek od marklukes »

No tak Packard a T41 určitě. JInak jsem celkově z IXA docela "rozpačitej". Když se podívám do katalogů cca 8-10 roků zpátky, tak MUS měly více prostoru a řekl bych větší vážnost. MUS bylo na několika samostatných stránkách, dneska se krčí 4 modelyv rohu stránky. Před lety bylo ročně 6, 7, i 9 modelů - tedy opravdu byly. Z dnešních 4 v katalogu jsem zvědav, kolik jich bude. Minulý rok byly 2, pokud počítám i letošní lednový Chrysler. V roce 2017 ani jeden model MUS. Před 10 lety jsem si říkal, že sérii Altaya zmáknou během pár let a budou pokračovat. A že je čím, dokazují firmy jako Matrix nebo Esval. Já vím, ty resiny jsou v menších sériích, ale na druhou stranu jsou vyprodány během pár týdnů.
JInak k ostatním sériím, které byly před 10 lety. F1 Ferrari - nic. Le Mans série, historické i současné - nic. Jen Rally z nějakého důvodu vzali na milost. Zato spousta náklaďáku, autobusů, traktorů, trucků. Trochu mi to připomíná agónii Matchboxu.
PS: a nějak zmizel ten Opel Admiral MUS062.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jasně, to máš samozřejmě pravdu, ale na druhé straně můžeme být rádi, že série pokračuje. Že chybí Opel Admiral je divné, ale vysvetluju si to tím, že pri tvorbe katalogu autor počítal s tím, že v době veletrhu už bude vydaný. Stejně tak zmizel v kolekci CLC černý kabriolet Jaguar Mark V. Na ten jsem se fakt těšil. Myslím, že by nás potřebovali jako poradce :D

marklukes

Příspěvek od marklukes »

No a když už jsem v tý nostalgii, tak před 10 lety jsem si v Praze mohl reálně vybrat ve dvou obchodech z několika modelů ten nejlepší. Teď u MAC modelu některé MUS mají (T41 Weymann), některé ne (Chrysler), v FOXe to nemají skladem, jen u dodavatele (Chrysler tuším neměli ani vůbec v nabídce). A to nemluvím o pravidelných slevových akcích u FOXe, kdy jednou za rok do toho IXO spadlo. Jo jo, kde ty časy jsou :D :D :D

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

To se už bohužel nejspis nevrati. První modýlky IXO Museum jsem dokonce kupoval ve speciálce v Plzni. Taková prodejna se už v krajském městě nevyplati.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Teď jsem si objednal katalog IXO v tištěné podobě u Foxtoys. Uznávám, že je to totální pitomost, když je stejný v elektronické podobě, ale mám vyzkoušené, že čím větší blbost, tím víc potěší :D . Ostatně mám zatím všechny vydané, tak se utěšuju tím, že je to vlastně taky sběratelský obor. Bude se hezky prohlížet před usnutím. Čumět do smartfounu se prý nemá... ;)

Jinak je celkem komické, že katalog je zase označený jako Part 1, když je všem úplně jasné, že žádný Part 2 nikdy nebude. To by mě teda zajímalo, proč to pořád dělají. Nedělá to zrovna dobrý dojem :roll:

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Jupiiiiii, Packard Victoria MUS075 je už v novinkách na stránkách IXO :)

marklukes

Příspěvek od marklukes »

To by mě zajímalo, co udělali s tím Opelem Admiral - asi ho odsunuli úplně (ne že bych ho měl v plánu, ale jen pro zajímavost). Říkal jsem si jako ty, že už ho třeba mají před distribucí, ale protože nebyl na facebooku, ani v Norimberku a teď ho přeskočil Packard, tak to s ním nevidím dobře.
Teďnás asi čeká pauza, protože v posledku model vždy zveřejnili na facebooku za pár měsíců na stránkách a po další době byl v krámech. A po Packardu nic na facebooku nebylo.
Jinak jsem zvědav, kde Packard koupím. Chrysler nebyl volně ani u FOXe, ani ve Světě modelů ani u MAC modelu. Koupil jsem nakonec ve Smallcars.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Packard zřejmě dostal přednost z důvodu rychlého vyprodání Chrysleru Imperial. Taky je americký a možná jsou tam větší prodeje. Pak by měl časem šanci další Cadillac z původní série Altaya :)

Admiralu je mi líto, ale je fakt, že Opely žádný prodejní šlágr v kolekci Museum nebyly a zelený Kapitán se do dneska nabízí ve sleve. Přesto si myslím, že časem bude. Na Opel je celkem hezky ;)

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Katalog už mám a je fakt luxusni:
IMG_20190215_175907_edit.jpg
Jinak napadlo, že úplně chybí dříve preferované Premium X v meritku 1:43. Je to dobre nebo spatne :?:

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Hurá, na stránkách IXO je další modylek z kolekce Museum: MUS063 Jaguar SS 1 Airline Coupe 1935 :) . Teď ještě aby byl skladem v e-shopech. Zatím nemají ani Packard Victoria.

Jaguar nebyl ani na FB, tak se zřejmě zavedena praxe mění. Kdo ví, třeba bude letos i druhý díl katalogu 2019 - part 2 :D .

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“