Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Odpovědět
marklukes

Re: Kaleidoskop slavných vozů Škoda

Příspěvek od marklukes »

To je pech - mám červenou Oktávii 1963 od Abrexu, Spartak vyšel v DA taky červený. Felicii mám od Abrexu bílou, a ona v DA se střechou vyjde taky bílá.

ja1

Příspěvek od ja1 »

petrinza píše:
15 úno 2021, 22:15
Takhle na první pohled dojem z modelů kazí ty spz. Chtělo by to vyměnit za slabší podklad a SPZ ve správném fontu.
Ten formát i provedení SPZ opravdu nejsou dobré. Přitom třeba na Spartaku to špatné není, tak proč to neudělali stejně ? Není to ale nic, co by nešlo napravit, což jsem hned udělal. U 1203 jsem doplnil na dveře ještě firmu a tím zakryl drobnou vadu laku (malé smítko v laku, po kterém zůstala ploška na laku - šmouha přes kterou prosvítal kov odlitku) a na Octavii doplnil MPZ CS. Hned modely vypadají lépe. Jinak jsou oba modely naprosto bez připomínek. V Abrexu by neměli mít klidné spaní. Jestli si myslí ,že prorazí limitovanými edicemi již vydaných modelů za třímístné ceny , tak to budou moct brzy zabalit....
Přílohy
P1010066.JPG
P1010065.JPG
P1010064.JPG
P1010063.JPG

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Tak s tými "novými" ŠPZtkami to vyzerá 100x lepšie. Aké písmo si použil, či si mal už hotové od niekoho? A nemali byť na ROLke žlté?
Na ROLke ma trochu mrzia tie zrkadlá, ale to sa upraví tiež. Inak veľká spokojnosť.
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

ja1

Příspěvek od ja1 »

SPZ je proužek plastu z destičky 0,2mm,na které je nanesen vodní obtisk, Co se týká SPZ na Š 1203,tak i na ROL mohly být jak bílé, tak žluté značky. Většina měla značky bílé, protože se jednalo o vozidlo s celkovou hmotností do 3,5 tuny, takže je měla i podniková auta. Žluté SPZ měla auta do 3,5 tuny tehdy, pokud bylo auto vedeno jako tzv. technologické, tj. bylo - li určeno jen pro určitý účel. Žluté SPZ tedy měly sanitky a pohřební vozy, ostatní (i valníčky) měly většinou bílé. Zpětná zrcátka by měla být černá, tvarem odpovídají tomu, co se na modernizovanou verzi montovalo. Když jsme u detailů, tak, pro lepší nastupování má být po dveřmi v karosérii stupačka, která je na modelu jen naznačena, ale ve skutečnosti byla pod dveřmi pro stupačku díra. Já jsem to místo naznačil černou barvou....

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

Ten plast a obtisk je mi jasný. Mne šlo o to, že ak si si obtisky robil sám, tak aký font (typ písma) si použil. Ale ak ich máš kúpené, tak je to irelevantná otázka.

ja1

Příspěvek od ja1 »

EasyDaviD píše:
16 úno 2021, 21:41
Ten plast a obtisk je mi jasný. Mne šlo o to, že ak si si obtisky robil sám, tak aký font (typ písma) si použil. Ale ak ich máš kúpené, tak je to irelevantná otázka.
Obtisky SPZ jsou koupené....

petrinza

Příspěvek od petrinza »

Občas jsem si nějaké obtisky sám tisknul- font je ke stažení na netu zdarma, ale neobsahuje pomlčky.
Také jsem někde viděl reklamu na možnost stažení autorského fontu za asi 1000 Kč, součástí by měla být i tabulka, modrý pásek, interpunkce, znaků CZ a EU - je to primárně určeno k výrobě třetích SPZ na nosiče kol.

H+H+

Příspěvek od H+H+ »

Už je stanoveny termín vydání Škody VOS? Ta by se do koncepce sbírky možná hodila.

Našel jsem: 24.5. ;)

ja1

Příspěvek od ja1 »

Ano. Škoda VOS je avizována v čísle 10 s datumem vydání 24.5.2021.Kdo má kolekci předplacenou, měl by čísla 9 a 10 dostat dříve - během měsíce dubna. U předešlých čísel to tak fungovalo..

EasyDaviD

Příspěvek od EasyDaviD »

No, netušil som, že by to mohlo byť tak skoro, ale už sa dá predobjednať od IXA Š 1200 (červená) a Spartak (béžový), zatiaľ bez termínu (asi druhá polovica roka) :) .

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“