nOstalgia

Odpovědět
EasyDaviD

Re: nOstalgia

Příspěvek od EasyDaviD »

Ak je to od IST, tak sa to za ich cenu v pohode dá, no ak je to Premium Classixxs, tak od nich som čakal lepšiu prácu. Áno, zrkadlá sú trochu divné, taktiež vrchná časť čelného skla sa mi zdá, že má trochu iný tvar ako originál (no to možno skresľuje fotografia), no odtrhová hrana nad čelným sklom má byť tesne nad ním, ale tu je o dosť vyššie. Korba je odfláknutá asi najviac a hlavne nechápem, prečo je nalepená na kabíne. Ako som už ale písal na začiatku, ak je to IST, tak za tú cenu sa to dá, no ak je to 2x drahší Premium Classixxs, tak si mali dať viac záležať. Každopádne až vyjde, tak si ju aj tak kúpim :D .
Škoda 1:43 a 1:18, Tatra 1:43, rally 1:43 + srdcovky 1:čokoľvek

Barťák

Příspěvek od Barťák »

přesně jak řikáš!stejnak ju koupím tak i tak ;)

Barťák

Příspěvek od Barťák »

ale možná měli udělat starší provedení kol,tyhle jsou už jak na T-815.Myslím,že by byl model zajímavější,ale hlavně, když náký bude!

jau

Příspěvek od jau »

LeonCupraR píše:Sorry chlaci, ale po toľko ospevovaných tatrovkách od RO models je toto veľmi prijateľný model za určite zlomok ceny! O čo vypadá horšie ako napr, tieto? Zrkadlá a stierače sú trochu menej detailné? A v čom ešte zaostáva?
Tatru 148 od RO Models mam. Tuto druhu este nie, ale urcite mat budem. Porovnavat mozem zatial len podla tychto troch uverejnenych fotiek. A podla nich je RO Models na uplne inej kvalitativnej urovni. Ale aj cenovej. Plast umoznuje vytvorit ovela jemnejsie a presnejsie detaily ako kov. Ro Models sa s modelom skutocne vyhral a vytvoril nadherny model plny drobnych detailov. Napr. pouzil kovove lepty na stierace a logo. A vsetko je to presne v mierke 1/43. Na tom modeli nie je nic, co by kricalo, ze je nieco zle, ze tam nieco nesedi. Pozries na model a vidis nadhernu Tatrovku.
Tatrovka od ?IST? je predsa len ina. Na prvy pohlad tam nieco nesedi. Vsetci tieto Tatrovky dobre pozname, mame ich v oku, tak nas to hned zarazi. Tiez som rozmyslal, co mi na nej nesedi. Mnohe veci su tam dost nahrubo, zaliate farbou ... tato verzia nema ziadne drobne detaily. Alebo mozno ma, len su zaliate farbou. Ani logo TATRA mi na tej fotke moc nesedi ... aj predna biela maska ma trocha iny tvar. Mala by byt dolu viac rozsirena a aj otvory na nej by sa mali smerom hore zmensovat.
Ale tomu bude urcite zodpovedat aj cena. Len malo ludi si moze dovolit dat za model okolo 150 eur. RO je drahe, ale ked zoberiem do uvahy to, ze je to komplet rucna praca (vyvoj, formy, odlievanie, zostavovanie...), tak si myslim, ze je ta cena OK.
Ak je toto IST, tak celkom urcite bude aj casopisova verzia, ktora bola uz davnejsie avizovana. Tato verzia bude pre vacsinu najprijatelnejsia. Kto bude chciet nieco lepsie, tak si priplati cca dvojnasobok za verziu od Premium Classixxs. A RO models zostane asi len pre fajnsmekrov ;)
Ked budem mat doma viacere verzie Tatroviek, tak urcite urobim porovnavacie fotky a dam ich sem.
Hlavne, ze sa uz niekto do Tatroviek pustil a dokonca budeme mat aj na vyber :D

Pedro65

Příspěvek od Pedro65 »

Musím říct, že na veletrhu v Norimberku mě stánek Premium Classixxs zklamal. Po Tatrách ani stopy. Ani handmuster, nic. Ale jak jsem zjistil u více stánků, avizované novinky prostě nebyly. Tak zbývala jediná Tatra 148 u IXO. Také jsem zvědav až se konečně ukáže model od Premium Classixxs jestli se bude lišit .

Barťák

Příspěvek od Barťák »

jau nemohl bys sem hodit náký fotky Tattrovky, co máš doma???
díky ;)

Barťák

Příspěvek od Barťák »

díky!

FKS

Příspěvek od FKS »

Když jsem se procházel fotky z Norimberku, tak jsem nenašel žádnou pořádnou z expozice Abrexu, jen fotky nového Superbu a Popularu MC 1:18 a pak Fabie S2000, kde byly na pozadí Fabie II po faceliftu, starší modely v 1:43 žádné vidět nebyly. Asi nebylo co fotit:-( Obávám se, že když tam 130 RS vůbec neměli (ani jako master), tak se jí zase nedočkáme. 110 L už možná radší neukazují po těch letech...

Velký překvapení je teda 110 R od Neo, znamená to, že monopol Abrexu na licenci na škodovky je prolomený? Bez souhlasu by to snad nedělali. Ten master vypadá dost dobře.

Škoda, že Premium Classixxs neukázalo T138 a T148, na ty jsem byl moc zvědavej, už jen kvůli tomu, jestli je předobjednávat. Ale bez fotky objednávat nebudu, asi jako většina lidí, co tady o tom na fóru psala.

T148, kterou vystavovalo IXO, vypadá podle mě dobře, zjednodušený zrcátka a stěrače nejsou takový problém (šlo by to předělat), zvlášť když není jasný, jaká verze to je. Jestli je to ta časopisecká pro Atlas, tak za slibovaných 99 Kč opravdu není co řešit:-) Pokud by se dělala i "plná" IST verze, tak si myslím, že by se mohly objevit lepší zrcátka i leptaný stěrače. Necháme se překvapit. Zajímavý bude i srovnání tater odo IXO, Premium Classixxs i od RO. Psalo se tady o tom, jak je RO detailnější, ale mě teda podle fotek zase o tolik lepší nepřijde (pokud pominu leptané díly), ale je to samozřejmě úplně jiná kategorie - ruční resin, takže srovnávání se sériovým kovovým modelem je tochu míchání hrušek a jablek...

FKS

Příspěvek od FKS »

Na fotkách z Norimberku od MAC mě ještě zaujal čtyřdveřový GAZ 69 A, který vystavovala Cararama/Hongwell, ale nejspíš půjde o modely určené jen pro Rusko.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“