Poslední úbytky

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Re: Poslední úbytky

Příspěvek od hurvajs »

Tak to si ty modely můžou vrazit někam, tohle už není dělané pro normální sběratelé, jsem zvědav kolik lidí si to za ty ceny bude kupovat. Třeba Delta S4 už vyjde na 8700Kč z puvodních 5000Kč.

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

Lubos5340 píše: Já nechci slovíčkařit, ale všechny staré a dávno vyprodané Arty jsou " z druhé ruky". :)
Rozdíl je jen v tom, jak se k nim původní majitel choval.
jj určitě, to jen vyšlo v kontextu té věty..

deesse23

Příspěvek od deesse23 »

Stevko86 píše:cena práce v číne rapídne narástla...s tým nič nenarobíme, preto sú reedície drahšie
to je fakt, vyšší výrobní náklady a ty zřejmě ještě porostou, jak porostou mzdy v Číně a k cenám u nás trochu přispěla i měnová intervence ČNB..

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Jj, vykli jsme si, že můžeme leccos mít když Čína bude holdovat otrocké práci a když se to má změnit tak si najednou nemůžem dovolit to co dřív...ale současné zdražování je prostě pokus výrobců vytáhnout ze sběratelů víc. Aa pochopil, že je jediným masovým výrobcem otvíracích modelů a tak nabyl dojmu, že si asi s cenami může dělat co chce. Otto vidí svoji dominatní pozici mezi resiny a tak si troufli na pekelné ceny a ostatní méně masoví výrobci...u těch nevím, zda jsou ty ceny vycucané z prstu nebo jsou tak vysoké, aby se ty modely alespoň nějak zaplatily (nemluvím o BBR a spol., ale o výrobcích typu Laudoracing)

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Ještě jedno zamyšlení. Nezdá se Vám, že už pomalu skoro každý model od výrobců je označován "limitkou" ?? Na tomto si myslím taky chtějï rýžovat, stačí ho tak označit a hned je cena výšší :(

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

Je to tak, záleží jak moc limitovaná série to je. Je dost rozdíl jestli je to limit 500 kusů třeba od GMP nebo 6000 kusů AUTOart, ale určo to funguje ...ale ono v podstatě všechno je limitovaná edice :) ...i dnešní svitavské rohlíky budou v limitované edici 100 000 kusů :D

Lubos5340

Příspěvek od Lubos5340 »

hurvajs píše:Ještě jedno zamyšlení. Nezdá se Vám, že už pomalu skoro každý model od výrobců je označován "limitkou" ?? Na tomto si myslím taky chtějï rýžovat, stačí ho tak označit a hned je cena výšší :(
Určitě jsou ty limity vydávány z důvodu, který popisuješ a pak taky proto, že za tyhle v podstatě nesmyslné ceny už se těch modelů ani víc neprodá.
Takže se trh zaplaví 10 - ti variantami jednoho modelu a každá varianta má neodolatelný limit 500 kusů. Typicky Minichamps a jejich "superlimity" BMW M1 a M3 E30 v poslední době.
Svého času nebyl např. pro CMC problém během krátké chvíle vyprodat limit 5000 kusů. Dneska nelze za několik let vyprodat limit 2000 kusů.
Naposledy upravil(a) Lubos5340 dne 17 říj 2015, 15:16, celkem upraveno 1 x.

BaRT
Site Admin

Příspěvek od BaRT »

mě se nelíbí když limit nemá pořadové číslo...
Pokud OTTO vydá pořadová číslo 555 z 3000 pořád mě to příjde lepší než jen 2000limit :-/
Sbírka modelů Citroën

Lubos5340

Příspěvek od Lubos5340 »

BaRT píše:mě se nelíbí když limit nemá pořadové číslo...
Pokud OTTO vydá pořadová číslo 555 z 3000 pořád mě to příjde lepší než jen 2000limit :-/
CMC to tak má - xxxx / 2000 a pod.
Co já pamatuju, tak všechny trochu slušnější modely v limitech měly své číslo.
Poslední dobou už to tak není.
Konkrétně u toho PMA.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

FERRARI F40 COMPETIZZIONE LE MANS 1995-Elite
Obrázek
RENAULT CLIO V6 2000-Eagle Race
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“