OTTO mobile
Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
-
Re: Výrobce Resin modelů OTTO
Tak myslím, že mezi vnímáním otevíracích částí je mezi 1/43 a 1/18 velký rozdíl. U 1/43 samozřejmě ne, ty spráry by tam byly příliš velké. Ale u tý 1/18, tam už je to úplně něco jinýho. Člověk chce vidět motor, detaily v interiéru apod.
Já ten resin zkrátka vnímám jako poněkud druhořadý materiál - i kvůli tomu, že jeho křehčí konstrukce hůře umožňuje (či spíše vysloveně neumožňuje) instalaci různých pantů na otevírání dveří apod.
Já ten resin zkrátka vnímám jako poněkud druhořadý materiál - i kvůli tomu, že jeho křehčí konstrukce hůře umožňuje (či spíše vysloveně neumožňuje) instalaci různých pantů na otevírání dveří apod.
-
Čisto len vec názoru a vkusu. Ani jeden model 1:18 nemám vystavený s otvorenými dverami alebou kapotou, takže mne, že ak nie je otvárací vôbec nevadí. Každý má svoje priority ...
OttO je sice neotvírací,ale velmi realisticky provedené.OttO jsou sběraterlské modely .Solido většinou hračky do písku pro děti...Fricoolinek píše:Zkoušel poronávat někdo P 205 a R5 mk.I Otto vs. Solido? Samozřejmě, Otto je novější, ale zase kov je kov. Navíc se u Otta nepodíváte do motoru a ten je u R5 mk.I celkem pěkný.
Samozřejmě, Otto dělá jiné verze, ale ten, komu na verzi zase tak nezáleží a chce prostě jen typ, by se měl rozhodnout jak?
Můj názor-raději koupím neotvírací resin velmi realisticky zpracovaný,než aby mě dělala ve vitríně ostudu otevírací hračka
A jak správně posdotkl Leon,ve vitríně máš modely stejně zavřené...
Váha resin modelů u OttO bych rekl že v 1/18 jsou tak min o 1/3 těžší než kováky.LeonCupraR píše: Navyše model je o niečo ťažší (1:43) ako porovnateľný kovový, možno u 1:18 to tak nie je, to už neviem.
Ale ještě bych dodal,že každý sběratel je jiný.Někdo kupuje modely proto,že jsou levné a na kvalitu moc nehledí.A jiný sběratel si raději připlatí a koupí si dražší a hodnotnější kousek,aby při pohledu do vitríny měl z něho stále radost.
A je tady ještě jedna věc.Já mám z dřívější doby taky pár méně hodnotných modelů.A mohu jen potvrdit,že tyto modely,i když jsou starší 10 a více let,tak jsou absolutně neprodejné za ceny.které stály kdysi.Naproti tomu modely od AA,Kyosha,Ut atp. ze stejného období se prodávají i za několikanásobně vyšší cenu,než byla cena pořizovací.
Levný model-špatné investice,kvalitní model-výborná investice
-
Máš pravdu s tou investíciou. Presne pri AA to vidno, hlavne staršie Rally verzie Subaru, Mitsubishi rôzne Evá..., ale aj taký UT, kde sú to už naozaj dosť staré modely a povedzme také Ecsroty Cosworth , BMW M3 si pekne zvyšujú hodnotu. Však Ty vieš najlepšie, keď zháňaš pre kamarátov tieto staršie modely napríklad na Ebay.
Problém asi bude v předsudku, že ten správný model má být kovovový , přiznám se, že tím trpím taky, možná je to z doby, kdy kvalitní kovové modýlky byly běžně nedostupné, jezdilo se pro ně do zahraničí, chodilo do Tuzexu, případně na základě dobrých vztahů zadním vchodem do lepších obchodů
- hurvajs
- Kontaktovat uživatele:
Musím souhlasit s názory Svati a Tibiho,a ještě bych doplnil,že resinové modely jdou asi udělat s většími a lepšími detaily než z kovu,nejvíc to platí u měřítka 1/43 A ještě k těm raritkám např. AA Rally.Nechápu proč neudělají reedici těchto modelu,když by byl o ně takový zájem,určitě by neprodělali Na druhou stranu by zase prodělali sběratelé,kteří už tyto modely mají,že??
Já byl hodně proti resinu, nechtěl jsem to do sbírky pořád mě to evokovalo slepený plastikový model a teď jsem rád že jsou. Trochu to je také tím že OTTO je zaměřen na moji oblíbenou značku...
Sbírka modelů Citroën
No my co nakupujeme v Otto,to vyřešený pochopitelně máme,ale jiní v tom tápouPo delší době jsem se opět kouknul do této sekce a docela mě překvapilo, že ještě stále řešíte jestli resin ano nebo ne. Myslel jsem, že už to máte dávno vyřešeno, když vidím ty hromadné nákupy u OTTO...... třeba MR, tak to už jsou opravdu peníze, které nejsem ochoten za model dát (s výjimkou Bugatti Royale)
...taky v Bugatti Royale máš pomalu "dva v jednom" vzhledem k ulítnutýmu měřítku 1/16