Klasika
Re: Klasika
Je to krasavec a zimní prostředí mu slusi. Když vidím tu úžasnou chladicovou figurku, tak se musím přiznat, že mě desne láká kniha zaměřena výhradně na tuto tématiku. Je teda v angličtině, ale u velkoformátových fotek to vůbec nevadi 

První letošní.
Musím říct, že jsem s tímto modelem od Esvalu velmi spokojen.
Jen jsem v názvu místo Esvalovského Three-Position Drophead Coupe použil označení karosérie Sedanca Drophead Coupé, což se mi zdá lépe odpovídá španělskému rodokmenu tohoto vozu.
HISPANO-SUIZA J12 Sedanca Drophead Coupé Fernandez & Darrin / 1934
Limit : 379/500
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_43_H ... 934_ESVAL/
Musím říct, že jsem s tímto modelem od Esvalu velmi spokojen.

Jen jsem v názvu místo Esvalovského Three-Position Drophead Coupe použil označení karosérie Sedanca Drophead Coupé, což se mi zdá lépe odpovídá španělskému rodokmenu tohoto vozu.
HISPANO-SUIZA J12 Sedanca Drophead Coupé Fernandez & Darrin / 1934
Limit : 379/500
Více fotek ZDE :
https://dbclassic.rajce.idnes.cz/1_43_H ... 934_ESVAL/
Naposledy upravil(a) Dali.B dne 31 říj 2019, 20:55, celkem upraveno 1 x.
Je fakt úžasná
Moc se mi líbí barevná kombinace a částečně složená střecha. Jinak ke značce mám zvláštní vztah. Před válkou se právě v Plzni vyráběhly v licenci šestiválce. Prý jich vzniklo 100 ks a údajně byly kvalitnější, než francouzský originál. Proti pivovaru Prazdroj byla karosárna Brožík, kde stavěly pro Hispánky krásné karoserie. Traduje se, že tam vznikla i karoserie na vůz pro našeho prvního prezidenta. Možná to bylo jinak. Někdy začátkem 80. let minulého století jsem se seznámil v hospůdce s čalouníkem, který ve 20. letech u Brožíků pracoval. Tvrdil, že stavba prezidenstké karoserie probíhala ve Francii, snad u Kellnera. Kdo ví, to už těžko zjistíme 

Ano to Auto! Krásná barevná kombinace. Až mě mrzí, že sbírám jenom americká auta. 

H+H+ :
To je pěkný příběh. A když jsme tady hovořili o plastikách na chladičích, tenhle čáp patří k mým nejoblíbenějším. Zvláště když je to alsaský čáp, tuto zemi mám moc rád. K druhému barevnému provedení, modrá, s nataženou střechou jsem nikde nevyguglil foto skutečného auta. A dvoubarevné kombinace se mi prostě líbí.
golfman :
To jsem tedy nevěděl, že jen americká. To máš takový protipól Schlumpfovic kolekce, ti sbírali jenom Evropu.
To je pěkný příběh. A když jsme tady hovořili o plastikách na chladičích, tenhle čáp patří k mým nejoblíbenějším. Zvláště když je to alsaský čáp, tuto zemi mám moc rád. K druhému barevnému provedení, modrá, s nataženou střechou jsem nikde nevyguglil foto skutečného auta. A dvoubarevné kombinace se mi prostě líbí.
golfman :
To jsem tedy nevěděl, že jen americká. To máš takový protipól Schlumpfovic kolekce, ti sbírali jenom Evropu.

Teď večer jsem rozbalil poštu. Nejkrásnější RR nesmí chybět, rozhoupal jsem se dost pozdě, už skoro odevšad zmizel. Obrázky by ani nepotřebovaly komentář. Jsou to vlastně lehce opravitelné prkotiny. Jediné, co dá více práce, bude očistit ty kypance lepidla na uchycení zadního nárazníku. Urvané přední kola jsou evidentně důsledkem šíleného přitažení modelu k podstavci. Tak nevím, to přišroubování má snad model chránit. ALE, že nedokážou vygravírovat ani notoricky známé slovíčko COUPE ??? 

Krásný typ auta, rozhodně jeden z nejzajímavějších Rollsů, které jsem viděl. Ale mám pocit, že těch poškození je trochu moc. Konkrétně ty kola jsou už přes čáru. Poslal bych prodejci fotky a chtěl bych minimálně slevu. Mně na to vždy kývli, normálně by jim to většina zákazníků vrátilo. Prosím Tě odkud to takhle došlo?
eBay, Belgie, poštovné do ČR měli jen 1€, proto jsem to odtamtud vzal. Ale zabalené to měli fakt dobře.
Nad modelem jsem slinatal už v době, kdy se objevil na Carmodelu. Už jsem ho málem objednal, ale odradil mě ten děsně nalepený světlomet. Po opravě to bude nádherný fešák a ostatní modýlky na polici se už určitě těší. Jinak to označení "Coup de Foudre" nejspíš chyba není, protože jsem našel stejně nazvaný art deco interiér a taky snad existuje stejnojmený film 

Moc se omlouvám, že jsem napsal ohledně Coupe takovou blbost, je to správně. Ke studiu historie tohoto vozu se teprve dostanu, vyloženě jsem se unáhlil.
Jinak ještě obecněji k diskuzi u IXO MUS na téma počtu vyráběných modelů a zájmu o klasiky. Resiny se sice určitě vyrábějí v mnohem menších sériích, ale když to tak sleduju, zájem o klasiky přece jen je dost slušný. Už mě několikrát překvapilo, jak se některé modely rychle z shopů vytratily. Viz tento RR.

Jinak ještě obecněji k diskuzi u IXO MUS na téma počtu vyráběných modelů a zájmu o klasiky. Resiny se sice určitě vyrábějí v mnohem menších sériích, ale když to tak sleduju, zájem o klasiky přece jen je dost slušný. Už mě několikrát překvapilo, jak se některé modely rychle z shopů vytratily. Viz tento RR.