Editions Atlas Collections 1:43

Odpovědět
Jirka Modelář

Re: Editions Atlas Collections 1:43

Příspěvek od Jirka Modelář »

Omlouvám se všem, vím, že to jsem nepatří, ale nedá mi to nezareagovat.
sběratel21 jen pro upřesnění 20tis. je plat proto, že většina věcí se vyrábí v Číně. Co se týká Atlas kolekce a kvality tak Vás musím ujistit, že se nejedná o super kvalitu. Špatně očištěné díly, detaily zalití barvou některé detaily ulámané. To, že je vyráběj podle fotek co našli na googlu o tom ani nemluvím.
Máte představu jak dlouho trvá sestavit model? Nemáte! Tak jak si dovolujete dělat soudy o předražení a morálce.
Ano ceny ručně dělaných modelů jsou vysoké to je pravda, ale berte to tak a nedělejte soudy, když nevíte jak se daný model sestavuje, barví atd.
Počkejte si klidně 15 let na levnější model, ale aby jste se dočkal. Problém je v tom jak jste psal počet vyrobených a následně prodaných kusů a ty pro čínského výrobce jsou u většiny typů pro nás zajímavých malé = nikdy je vyrábět nebudou. Ano máte pravdu je to o penězích, ale pochybuju, že je někdo takový magor, že ty peníze do toho investuje, protože návratnost tu rozhodně není.
Většinu modelu pro MAC jsem stavěl já až ho postavíte alespoň v této kvalitě tak dejte vědět.
Jinak nejsem žádný sběratel, ale člověk s průměrným platem co nemůže tyhle krásný auta vlastnit 1:1 a tak si staví a kupuje alespoň modely. Na tomhle fóru se bavíme o modelech. Proto bych Vás touto cestou rád poprosil o založení vlastního tématu a tam klidně sdělujte svoje myšlenky. Toto téma je věnované Atlas Collections.

Děkuji
Jiří Šmíd

ja1

Příspěvek od ja1 »

Slíbil jsem,že nebudu reagovat.Ostatně to za mě udělal Jirka Modelář.Toto forum je určeno opravdu jinénu tématu.Pokud jem se zmiňoval o resinových malosériových modelech,tak určitě ne jako jejich propagaci.Ta poslední pak byla odpověď ,nebo spíš upřesnění odpovědi na dotaz úplně někoho jiného.A od toho snad toto forum je.O sdělování zkušeností,rad a třeba i kritiky,které se týkají modelů a jejich předloh.Ani se nedivím Jirkovi,který ví v oblasti modelů o co jde,že reagoval takto na uvedený příspěvek,protože jeho poslední příspěvky uráží Ty,kteří se snaží něco vytvořit,zatímco sběratel jen plácá...

Honza11691
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza11691 »

Pánové je hezké že si tady nadáváte. Zaregistroval tady někdo údaj o tom že v německu tato edice skončila 30 číslem? Má někdo přesnější informace? Já německy neumím, tak nevím nic. Jestli je to fakt, tak RTOčko je v pr.... .

jau

Příspěvek od jau »

No na tom ruskom fore sa este objavila informacia, ze nemecky Atlas spusta novu seriu s nazvom "Legendären LKW der DDR". A malo by ist o pokracovanie ukoncenej serie "DDR-TRUCK Nutzfahrzeuge". Len je treba si novu seriu objednat. Na strankach Atlasu ale zatial nic nie je.
Tak ja uz fakt neviem ....

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

Naposledy se chci vyjádřit k započatému tématu stavění ručních modelů. Pan modelář má pravdu v tom, že to je pracné a vyžaduje to zkušenosti. Já to však nikdy nepopřel a kdyby se tu četlo všechno tak by to bylo zbytečné znovu opakovat, protože jsem o tom již mluvil. Já bych to sice nikdy nedokázal, ovšem to neznamená, že by to něco měnilo na mém názoru. Skoro se domnívám, že mě tu někteří nechcou záměrně pochopit, protože u mě je problém v tom, že se mě ty ruční modely prostě svou primární kvalitou nelíbí bez ohledu na pracnost a zkušenosti, které však oceňuji a vzdávám jim hold. A dál to rozvádět nechci, protože vše podstatné včetně důvodů jsem již uvedl.
Ke sbírce EA si myslím, že se skutečně blíží její finále, protože mě i několika známým, kteří ji odebírají, přišla emailem rezervovaná nabídka na Tatru 148 za cenu 129kč. Skoro to vypadá jako kdyby se snažili zbavit zásob, protože jinak ten počin nechápu, když byla T148 startovacím modelem k zahájení sbírky.
Jinak bych chtěl ostatní upozornit, že pokud nějaký model vracejí zpět a v kolekci chtějí nadále pokračovat což uvedou i na fakturu tak se jim může stát, že jim bude kolekce automaticky pozastavena bez toho, aniž by na to byli upozorněni. Mě se to stalo zrovna před měsícem a zrovna v době kdy byl distribuován model T141. Takže i přes opětovné urgence jak telefonické tak emailové to dopadlo tak, že byla T141 přeskočena a dočkám se až Horche což je zrovna jedno z těch aut, které opravdu vlastnit nemusím.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

ovcik

Příspěvek od ovcik »

Prosím ťa sberatel21 už tu nespamuj, toto je seriózne fórum pre zberateľov.

corteco

Příspěvek od corteco »

Toto vsetko by mal admin odstranit, nikoho nezaujima ako sa tu hadaju

sberatel21

Příspěvek od sberatel21 »

já tu celou dobu seriozně komunikuji o sběratelství a modelech. Pokud to někdo z mých vět nevyčte tak se obávám toho, že by se měl v první řadě naučit česky číst a chápat. A koho na tom zajímá jen ta konfrontační stránka věci tak ho nejspíš zajímá cokoliv jiného jen ne sběratelství v rámci kolekce EA.
A souhlas, smazat všechno co nesouvisí s EA. Včetně vší propagace podnikatelských zájmů jistých pánů.
..."neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí"...:)

hurvajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hurvajs »

Když to tady tak čtu,tak mi to nepřijde,že se tu někdo hádá. Nechci se nějak zastávat sběratele21,ale napsal jen svuj názor na jisté modely,ceny...a od toho tu to forum je ne?? Je pravda,že některé příspěvky jsou mimo téma a patřilo by to jen do jiné sekce fora.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/43“