Poslední přírůstky

Pravidla fóra
Prosím opravte si obrázky které se špatně zobrazují nebo jsou nefunkční. Jinak budou z příspěvků odstraněny administrátorem.
Odpovědět
lazard

Re: Poslední přírůstky

Příspěvek od lazard »

MOJE PRVNÍ AUTOARTY !
Toho Mercedese, ale od Senny, ne od Laudy (Senna dany zavod vyhral), si porad chci koupit, ale porad to odkladam. Urcite jsou oba velmi dobre modely.

A tady je muj posledni prirustek - asi moc lidi zde to nenadchne, ale me nadchl - je to ze serie prvnich AWB (Altered Wheel Base) dragsteru od Supercars. Mimomchodem, AWB dragstery jsou primi predchudci "funny cars" dragsteru. Dopredu jsou posunute ne jenon zadni kola (o 15 palcu) ale i predni kola (o 10 palcu) za ucelem preneseni co nejvice vahy na zadni kola, aby byla zvysena trakce - tehdejsi dragstery katerogie Super Stock nemely problem s vyhonem, ale s dobrym prenosem vykonu na silnici. Zajimave je, ze prestavba (nove "diry" v karoserii na kola) se delaly leptanim karoserie kyselinou. Tento model je samozrejme dost dobry - typicke Hw61/Supercars.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A tady je fota skutecneho auta - jenom tak kamosovi ukazoval na normalni silnici, jak jede po zadnich.
Obrázek

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Co to tam má vzadu za brašnu :?:

Red

Příspěvek od Red »

Mě tedy rozhodně nadchl! Krásný model.

Vzadu by měl být brzdící padák.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

No vidíš,to mě nenapadlo

lazard

Příspěvek od lazard »

Co to tam má vzadu za brašnu
Ano, je to padak na brzdeni - vpravo u sedadla ridice je v modelu oko s lankem, ktere vede k padaku. Tahat za lanko jsem jeste nezkousel, ale asi to nebude fungovat, rekl bych.

sva57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sva57 »

Stejně mě udivuje,že to vzadu nemá takový ty podpěrný kolečka proti zvedání předku.Při akceleraci to musí být neovladatelný

lazard

Příspěvek od lazard »

Ty kolecka se davaji az v "moderni dobe" a puvodne se nepouzivaly - viz ten obrazek skutecneho auta foceny v te dobe. Mam i obrazky toho skutecneho auta, ale focena v soucasnosti a tam uz ty kolecka ma. Tehda to bylo tak, ze jsi auto namiril tam, kde by jsi chtel jet, seslapnul plyn a dej se vule bozi.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ještě z mých dávných dob mám doma pár dragsterů od Matchboxů a Corgi. Dragstery jsou super exoty.
Dívám se podle fotek, že jako asi všechny HW61 má i tento ty chromy kolem oken a pod. dělané hliníkovou folii, že jo.

Dali.B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dali.B »

Ze SVĚTA MODELŮ od AUTOartu, zase po delší době rally přírůstek :

AUDI Sport Quattro Rally
R5 • 2133ccm • DOHC 20V • turbo • 331kW (450ps) / 7500rpm
World Rally Championship 1985
Walter Röhrl / Christian Geistdörfer 3rd • Audi 2nd • Rallye Monte-Carlo 2nd

Obrázek

Obrázek

Více fotek na mém photobucketu Dali_photos1

RosaV8

Příspěvek od RosaV8 »

jenom se ještě přidám do diskuze...nevím jak ten plymouth, ale některý tyhle auta byly dělaný tak aby od startu do cíle dojely jenom po zadních, viz. slavná barracuda "hemi under glass", s motorem vzadu, ta měla pod zadním nárazníkem titanovou destičku po které to auto klouzalo (při akceleraci se zvedaly i zadní kola :twisted: )...proště Amerika, show pro diváky.

Odpovědět

Zpět na „Sběratelské modely 1/18“