Add Solido
i první 1/18 jsou ještě Made in France mam jich pár
Nejlepší je porovnání stejného modelu Made in France a následně přesunu výroby do Číny. Z mé sbírky to je třeba Citroën 2CV Solido, DS Solido a HY Solido. Nástřik se třeba výrazně zlepšil a model je nastříkán i zevnitř ve FR pouze viditelné plochy, montáž zacvakáváním nahradilo v interiéru Lepidlo, Chromové díly jsou více lesklé a pneumatiky které Frantíkům jako praskají zatím drží. Dalším kladem je že ve Francii byl potisk samolepkami a obtisky - Čína již tiskne což je kvalitnější a hezčí. Zvýšil se zase podíl otřepů (taky asi formy mají něco zasebou) a dokonce některým modelům přibylo několik dílů. Takže přechod do Číny bych tak negativně nehodnotil.
Vyrábí se ještě některé modely jinde, že v Číně?
Re: Vyrábí se ještě některé modely jinde, že v Číně?
Sbírka modelů Citroën
Souhlasím s hodnocením kvality, ale když bych měl koupit stejný model od Solida, tak rozhodně vyberu ten z Francie Stejně tak bych dal přednost Ypsilonce z Anglie před šikmookou Nebo má někdo jiný názor
Nejvíc komu přechod do číny prospěl je podle mě Bburago.Vím jsou to hračky,ale za přijatelnou cenu a ve mě nechal tento "kultovní"italský výrobce velké vzpomínky a mnozí z nám u bburaga začali sbírat modely.Ale třeba tohle není špatné za 65 (nefunkční link odstraněn adminem)
Podle mě se Bburago v 1:43 spíš zhoršilo, jejich modely z osmdesátých a devadesátých let vypadaly opravdu jako modely, teda zejména karoserie, řekl bych, že modelová věrnost byla na úrovni doby poměrně slušná. Jinak plastové osičky, často chybějící volanty a na všem stejná kola ale jejich úroveň srážely a měřítko nebylo vždy přesně 1:43 (aby se to vešlo do krabičky a šly na to stejná kola). Co jsem ale viděl z jejich současné produkce, tak je to vesměs hrůza, třeba BMW X5... Na hračku to ale asi stačí. Ale ten Fiat 131 Abarth se jim povedl, když jsem si objednával modely na h(nefunkční link odstraněn adminem), tak jsem také neodolal, stál 49 Kč:-)
bmw se jim nepovedli,ale mito seaty a ten renault ty jo.A hlavně ty Ferrari,ale jsou lepší stavebnice mají gumová kolečka.
Já mám R Mégane I od Vitesse-jeden je Made in Portugal,druhý Made in China.Jsou identické,rozdíl pouze v nápisu.Nejdřív jsem uvažoval o prodeji-zájem byl veliký-ale sešlo z toho,jsou stejné a přece jinéBaRT píše:Nejlepší je porovnání stejného modelu Made in France a následně přesunu výroby do Číny.
Ohledně kvality zboží z Číny by Vám nejlépe řekl kámoš z SK-má firmu na domlouvání obchodů mezi SK a China firmami.Říkal,že mají 7 stupňů kvality a do Evropy jde většinou 4,5 a 6 stupeň.Úsudek o pravdivosti si udělejte sami. Netvrdím,že je to pravda,ale asi na tom něco bude
Tak těm třídám bych věřil.Nejmarkantnější je to u kultovních aut.Předplatitelé dostávají minimálně o třídu výš nežli je v trafikách.Dost velký rozdíl byl u 603ky z první a druhé serie.A záporožec z polské serie je snad jiná forma(podstatně horší),než ten co byl tady.Polské a české se zatím snad všechny liší.A dokonce se v pl objevoval WARTBURG 311 CABRIO s jak barevným tak černým interierem.
Občas to bylo vidět na modelech pro Autoprodejce a pro volný trh...
Sbírka modelů Citroën