Škoda Octavia (1959) 1/8 - DeAgostini
Re: Škoda Octavia (1959) 1/8 - DeAgostini
Tak do Felicie bych šel i já, +je to ikona poválečných škodovek a zároveň trochu labutí píseň automobilky..
Mimochodem tato stavba Octavie je správně Škoda Octavia Super, nebo se mýlím?
Mimochodem tato stavba Octavie je správně Škoda Octavia Super, nebo se mýlím?
Toto je ten základní, lidový název Spartak. Super měla křidélka. Označovali se takto -Škoda 440,445,450.
To ne, Spartak (Š.440) měl celkem nezaměnitelnou masku s "vousky" nad chladičem.. :
Ale jo - De Agostini je správně, jde o úplně první verzi verze s názvem Octavie r. 1959. Jen moje chvilkové zaváhání
Ale jo - De Agostini je správně, jde o úplně první verzi verze s názvem Octavie r. 1959. Jen moje chvilkové zaváhání
Je to Octavie super, model 1959. Má to na lištách na předních blatnících. Jediný vnější rozdíl mezi Octavií a Octavií Super je v tom nápisu. Neviditelný rozdíl je v motoru, v Supru byl s objemem 1221 cm3 a výkonem 45 koní. V sešitu č.1 jsou technická data slabší verze.
Asi takto - Mladoboleslavská Škodovka v padesátých letech své vozy označovala číslicemi, které postupně nahrazovala slovními názvy. Z vozu Škoda 440 se stala Octavia, ze Škody 445 Octavia Super a ze Škody 450 byl populární kabriolet Felicia.V roce 1961 prošla Octavia vzhledovou modernizací a na její zádi přibyla elegantní „křidélka“ nebo také „ploutvičky“ zakončené novými kryty světlometů ve tvaru kapky.
Takže už zbývá jen dodat, že ta změna názvů z číselné řady na jmenné označení byla ovlivněná překonstruováním přední nápravy z listových per na vinutá. V roce 1959. Použil se latinský název "osmá", což mělo značit osmou konstrukční typovou poválečnou řadu. ...no a teď se lze dát do skládání modelu
-
To je pravda, měl jsem spíš na mysli, že tou Felicií se Škodovce docela otevřel byznysový "devizový" rozměr, který moc nešlo kapacitně využít.Fricoolinek píše: ↑08 úno 2022, 01:561000 MB byla v roce 1964 moderím vozem. Problém byl v nástupcích.
No a pokud se bavíme o modelu, osminu Felicie bych bral všemi deseti, embéčko už ne
Jak už jsem psal v jiném příspěvku docela by mne zajímala volba předloh u modelů Škodovek. Ani "stovka" a ani "Oktávka" si myslím nejsou tak populární jako třeba 110R a nebo právě ta stará Felicie.
Dorazila čísla 3 (zámek kapoty, kolo) a 4 (díly přední nápravy). U předního kola jsem přetřel matice kola na barvu kovu, i když pod poklicí nebudou vidět, tak černé nebyly, a u č.4 jsem gumové dorazy, které nebyly nijak odlišené od barvy nápravy, přetřel odstínem barva pneumatik, aby získaly barvu gumy. V č. 5 budou další díly zavěšení kola.
- Přílohy
-
- 20220303_200719 (2).jpg (113.8 KiB) Zobrazeno 681 x