Ja som sa tiež nedokazál modelov zbaviť. Raz som to skúsil, ale nakoniec som to zrušil. Keď som tie modely oprašoval a dával do krabíc, tak som to nedokázal predať. Nie, že by to boli nejaké vzácnosti, ale tie spomienky ... to boli ešte doby, keď som pre modely jazdil osobne aj niekoľko stoviek km, keď na zohnanie modelu nestačilo párkrat kliknúť na webe ... a tá nervozita na hraniciach, keď som ich musel "pašovať", aby som neplatil clo ... teraz sa nad tým len usmievam

No a čo sa týka detí, tak s tým mám tiež bohaté skúsenosti. Aj negatívne, že si na drzovku otvorí vitrínu, zoberie si čo chce a potom to poničí, poláme, zoberie si domov ...
Ale všetko je to len o výchove. Mam trojročné dvojičky a nemám s nimi žiaden problém. Väčšinu vitrín mám zamykateľných, ale zamykám ich len pred niektorými "rizikovými" návšetvami. Bežne sú všetky odomknuté. A moje deti ich vedia otvoriť. Párkrát to urobili, ale v pohode som im vysvetlil, že vo vitríne sú len moje autíčka a že nie sú na hranie. A od vtedy nemám problém. Tiež mám vyčlenených pár lacnejších modelov pre deti a občas im ich dám na hranie. Trénujem ich tým, aby sa s nimi hrali opatrne a neponičili ich. A aj to funguje. Takže o pár rokov dostanú za úlohu pooprašovať mi všetky modely

A keď mi teraz príde nejaký nový model, tak syn si ho vždy zoberie do rúk, opatrne poobzerá zo všetkých strán a pochváli ma, že som kúpil parádny model. A ešte mu aj vo vitríne nájde miesto, kam ho mám uložiť. A to má len 3 roky. Kiež by som mal toľko rozumu v jeho veku aj ja. Doteraz ma štve, že som otcovi zničil jeho zbierku angličákov, lebo mama neodolala mojím prosbám.
A sranda je, keď moje deti sedia na nočníkoch pred vitrínou a delia si "dedičstvo"

Z mojej rodiny vlastne len otec chápe toto zberateľstvo a hodnotu modelov. Ale ostatní rešpektujú, že čo je vo vitrínach, s tým sa nehrá.
Inak, čo sa týka malých deti, tak moja rada je "Nikdy neotvárať vitríny pred deťmi". Akonáhle zistia, že sa dajú otvoriť a autíčka vyberať, tak je zle. Dovtedy berú vitrínu ako kus nábytku a na autíčka sa len pozerajú, ako keby to bolo len v nejakej knižke.